Marloes heeft weer heerlijke zachte handen sinds haar bezoek aan Dr. Green


Dr. Green is de specialist in het kweken van Aloë vera planten. Sinds april verkopen zij nu ook losse Aloë vera bladeren aan de consument. Freek Wesstein is algemeen directeur en werd al eerder door ons geïnterviewd in februari 2019. In een jaar tijd kan er een hoop veranderen. Een mooi moment voor Marloes om bij Freek langs te gaan in de kwekerij. Marloes maakt zelf al regelmatig haarmaskers om haar prachtige krullen te temmen en was dus erg benieuwd naar de andere mogelijkheden van Aloë vera gel.

Aloë vera gel helpt tegen droge handen

Freek is razend enthousiast over de werking van de Aloë vera gel en kan dan ook niet wachten om Marloes een uitgebreide demonstratie te geven. Ondertussen vertelt hij bevlogen over de afgelopen weken, die zeker hectisch, maar toch heel leuk waren. “De Coronacrisis brak uit en de omzet liep terug. Op dat moment leverden wij voornamelijk aan tuincentra waar de decoratieve waarde van de plant vooral centraal stond. Tijdens het uitbreken van de Coronacrisis was het tijd om juist nu het nieuwe concept “Dr. Green” te lanceren. Hierbij staat de toegevoegde waarde van de plant: de verzorgende werking van de Aloë vera gel centraal.” Freek heeft dit nieuwe concept flink in de schijnwerpers geplaatst.

“Oorspronkelijk was het de bedoeling om de webshop in augustus te openen, maar door de teruglopende omzet en het feit dat heel Nederland klaagde over droge handen” twijfelde ik geen moment. De gel uit de plant helpt namelijk super tegen droge handen. Dit was een kans die niet ik niet wilde laten lopen” zegt Freek.” Alhoewel de voorbereidingen wel gestart waren, was er nog heel wat werk te verzetten.

Nieuwe processen en marketing

“Intern moest er natuurlijk het een en ander geregeld worden. Leveren aan consumenten is een hele andere tak van sport. De systemen en processen moesten aangepast worden en natuurlijk ook de administratieve afhandeling. We werkten aan de website en tegelijkertijd ook aan een marketingplan om Dr. Green bij het grote publiek bekend te maken. Toen de webshop “klaar” was zijn we gestart met de marketing. O.a. door het structureel plaatsen van inspirerende berichten op onze Facebook en Instagram pagina. Op onze LinkedIn pagina richten we ons weer meer op de zakelijke markt. Een Aloë vera pakket is namelijk ook een ontzettend origineel relatiegeschenk. Medewerkers en relaties krijgen de oplossing voor droge handen gewoon door de brievenbus. Daarnaast hebben we een perspakket samengesteld waarmee we heel veel media aandacht hebben gekregen. Dit heeft enorm geholpen om de eerste bekendheid te verkrijgen. Nu zijn we bezig met een plan en begroting om dit structureel te blijven doen.”

Marloes en Freek klant van Bookd Dr Green smeren Aloë vera

Aloë vera gel, de meest pure verzorging voor je huid

Tijdens de demonstatie ervaarde Marloes opnieuw hoe makkelijk je de gel uit het blad kunt halen en gebruiken voor je droge handen, haar of huid. De Aloë vera staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. De gel van het blad wordt bijna in elk beautyproduct gebruikt. Een 100% puur en natuurlijk product voor de huid. Naast de hydraterende werking voor droge handen is de gel ook zeer geschikt voor andere huid- en haarverzorging. Het kan helpen bij het verminderen van huidproblemen en klachten zoals jeuk.

Op de website van Dr. Green zijn alle toepassingen, recepten en korte instructiefilmpjes te vinden.

Het recept van Marloes voor een Aloë vera haarmasker:

  • Ontleed 1 Aloë vera blad (Marloes noemt dit een stengel :) )
  • Doe de gel in de blender
  • Blend dit totdat het helemaal vloeibaar is
  • Doe er een scheutje honing bij
  • Voeg twee scheppen kokosolie toe en roer dit door elkaar
  • Klaar is je masker!

Laat het masker een half uurtje intrekken en spoel het daarna uit met water.

Dit artikel is geschreven door klant van Bookd Rianne de Goeij van Spontaan Communicatie & Organisatie

Deel via: