Leer collega Kyan kennen: mappen, mappen, mappen en bijna niks digitaal…


…daar heeft Kyan Verbeek (21) geen last meer van nu hij bij Bookd werkt. In december 2018 begon hij met stagelopen bij ‘de nieuwe boekhouder’ in Delft en hij wil er niet meer weg. ,,Ik zocht een jong bedrijf om stage bij te lopen’’, vertelt Kyan. ,,Eerst zat ik ergens waar heel veel regeltjes waren en heel veel papierwerk. Mappen, mappen, mappen en bijna niks digitaal. Toen vond ik Bookd en daar zag ik een jong team, nieuwe methoden, fris. Nadat ik ze had gemaild kon ik twee of drie dagen later al op gesprek komen bij Thalitha en Robert.’’

Leren en Bookd

Inmiddels is de stage voorbij, werkt Kyan parttime bij Bookd en doet hij tegelijk de opleiding accountancy in Breda. Dat duale, een dag in de week naar school en verder aan het werk, is precies wat hij wilde: ,,Ik wilde blijven werken, om geld te verdienen, maar ook om mijn plek bij Bookd te houden. Het werk is lekker variabel en wordt ook steeds uitgebreid. Je doet hier van alles een stukje, niet alleen maar dag in dag uit dezelfde taak. Naast dat ik de cijfers bijhoud, onderhoud ik ook zelf het contact met ‘mijn’ klanten. Bij mijn oude werk kreeg ik als guppie van 19 vaak de afdankklusjes en had ik nooit contact met klanten; bij Bookd tel je volwaardig mee. Je mening wordt gevraagd en gewaardeerd. En dan niet alleen over het dagelijkse werk, maar ook over andere dingen, zoals de verhuizing naar een ander pand. We worden er allemaal bij betrokken.’’

Cijfers zijn echt zijn ding

Bij Kyan komen al sinds zijn jeugd de cijfertjes bij wijze van spreken uit zijn poriën. ,,Cijfers zijn echt mijn ding, ik vind het leuk om te zien hoe dingen werken, bijvoorbeeld met valuta en op de beurs. Als er cijfers bij zitten, vind ik het gauw leuk.’’ Hij bekijkt dan ook niet alleen graag de cijfers van andere bedrijven, maar ook die van Bookd zelf. Samen met collega Marloes houdt hij de inkomsten en uitgaven in de gaten, maakt hij betalingsplanningen en samen met Jeffrey houdt hij de administratie van Bookd bij.

Sfeer in het team

Naast dat Bookd er een andere werkwijze op na houdt dan andere boekhouders, is ook de sfeer onderling belangrijk. ,,De collega’s zijn open, je praat er makkelijk mee. Elke week hebben we een meeting waar je alles kwijt kunt, over het werk, maar ook of je privé lekker in je vel zit. Verder hebben we ook buiten kantoor contact met elkaar. We appen en sturen vakantiefoto’s aan elkaar.

Kyan's toekomst

Kyan’s ziet zijn toekomst ook bij Bookd: ,,ik ga eerst m’n studie afmaken terwijl ik hier werk en dan wil ik graag meegroeien met het bedrijf. Het is de bedoeling dat Bookd naar meerdere locaties gaat; ik zou wel graag aan het hoofd staan van zo’n nieuw kantoor. Daarmee kan ik zelf ook groeien. Ik voel me goed hier en ik heb gemerkt dat als ik me comfortabel voel, ik meer kan geven aan het bedrijf en de klant. Dan ben ik automatisch meer gemotiveerd en heb ik meer over voor anderen.’’

Dit artikel is geschreven door klant van Bookd en fotografe Fleur Halkema

Deel via: