Leer collega Jeffrey kennen: Je bent hier de baas over je eigen pakket


Op de opleiding tot applicatieontwikkelaar ging hij op het laatste moment ‘onderuit’, zoals hij zelf zegt. Dat was even slikken, maar gelukkig vond Jeffrey van den Bos (23) een nieuwe opleiding die hij graag wilde doen: bedrijfsadministratie. Die keuze bracht hem al snel bij Bookd, waar hij twee jaar geleden als stagiair binnenkwam.

De weg naar Bookd

,,Het coderen wilde ik gaan doen omdat mijn vader dat ook deed’’, vertelt Jeffrey. ,,Maar dat is dus niks geworden. Toen dacht ik eerst nog aan hbo Accountancy, maar uiteindelijk leek het me beter om eerst een mbo opleiding te gaan doen.’’ Via de opleiding bedrijfsadministraie aan het ROC Mondriaan kwam Jeffrey als stagiar bij Bookd terecht en dat beviel meteen goed. ,,Bookd is geen standaard bedrijf en ze gingen in het tweede jaar van mijn opleiding hard groeien. Ik wilde daar blijven, maar ik heb nog wel de opleiding afgemaakt.’’

Jeffrey twijfelt of hij die hbo-opleiding ooit nog zal doen. ,,De lesstof is meestal niet zo hedendaags, een beetje gedateerd. Het leuke aan Bookd is dat we innovatief zijn; we lopen als boekhoudkantoor voorop met de technologieën die we gebruiken.’’

Baas over eigen taak

Jeffrey is, samen met collega Marloes, bookdkeeper. ,,Dat betekent dat ik bonnen en facturen van klanten inboek en verwerk.’’ Het bedrijf werkt volgens de spelregels van Holacracy, waarbij elke werknemer zijn eigen takenpakket heeft. Autoriteit en besluitvorming zijn in dit systeem verdeeld over teams die zichzelf organiseren. ,,Ik heb op zich geen probleem met hiërarchie, maar het is een unieke kans om op deze manier te werken. Er zijn maar weinig bedrijven die het zo doen’’, legt Jeffrey uit. ,,We hebben hier bijvoorbeeld geen vast aantal vrije dagen, het is je eigen verantwoordelijkheid om te bepalen wanneer je vrijneemt. Als je werk af is, kan je weg. Dat gebeurt bij mij niet zo vaak, want er is altijd wel iets te doen en anders zit ik toch maar thuis op de bank. Ik stop wel bijna altijd om vijf uur, maar ik kan thuis eventueel doorwerken.’’

Toekomst

,,Ik zie mezelf nog wel een paar jaar bij Bookd werken; er zit genoeg groei in het bedrijf en ook persoonlijk kan ik hier nog wel een tijd vooruit.’’ Momenteel is Bookd bezig om het ontvangen in inboeken van bonnen en facturen van klanten nog verder te automatiseren. ,,Dat scheelt mij uiteindelijk ongeveer de helft van het werk, waardoor ik meer klanten kan helpen.’’  Mensen helpen is iets dat Jeffrey graag doet: zo heeft hij zijn bijbaan als kwaliteitsmanager bij Albert Heijn tot afgelopen zomer volgehouden. Uiteindelijk was hij acht jaar lang vraagbaak voor klanten van de supermarkt.

,,Bij Bookd zou ik op termijn wel accountmanager willen worden. Liever geen vestigingsmanager, want dan heb ik wel die hbo opleiding nodig. Voorlopig heb ik even geen zin in een nieuwe opleiding, maar ik wil wel graag cursussen doen, bijvoorbeeld over regelgeving en accountancy.’’

Dit artikel is geschreven door klant van Bookd en fotografe Fleur Halkema


Deel via: