Klant aan het woord: Ik ga altijd uit van het totale plaatje


Yvonne van Luyk (57) uit ’s-Gravenzande begon in 2002 met haar bedrijf in woninginrichting Home Sweet Home en met het organiseren van Woonbeurs-Westland. Met haar positieve kijk op haar leven en werk en de kunst van het loslaten zorgt ze dat er goede dingen op haar afkomen. Oók tijdens de coronacrisis.

,,Voor mij betekent de coronacrisis gelukkig niet een hele grote omslag. Niet meer de hele tijd pompen, pompen, pompen; ik vind het heerlijk om te onthaasten. Het is een beetje leven zoals de Italianen en Spanjaarden dat altijd al deden: mañana, mañana. Ik luister nu veel naar podcasts, volg webinars in mijn vrije tijd en ga naar het strand. Wanneer het kan, niet wanneer er te veel mensen lopen en het ‘not done’ is.

Momenteel zit ik in een enorm leergierige periode. Ik ben eind 2019 begonnen aan een cursus persoonlijke groei, over hoe je de wet van de aantrekkingskracht gebruikt. Vroeger kon ik nooit studeren naast mijn werk, maar nu gaat het me goed af.’’

Opvallende dingen

,,Sinds ik met die cursus ben begonnen, zijn er opvallende dingen gebeurd. Zo was ik op zoek naar een medewerker en ik had daarbij een bepaald persoon in mijn hoofd. Ik dacht: ‘wat zou het leuk zijn als een interieuradviseur als zij zou solliciteren.’ En zij solliciteerde zelf! Ook was ik laatst aan het rondrijden in een mooie wijk en toen dacht ik: ‘wat zou het leuk zijn als er vanuit één van deze villa’s een opdracht zou komen.’ En wat denk je: ik heb daarvoor net een aanvraag binnengekregen!

Toch zijn er ook wel dingen lastiger nu, want ik was net voor de coronacrisis gaan doorpakken en investeerde in een cursus en het aannemen van een medewerker, de groei van mijn bedrijf. Ik zag om mij heen dat mensen aan de slag gingen met vlogs en Insta-stories. Maar daar zit ik niet helemaal goed mee in m’n vel. Dus toen ben ik begonnen bestaande klanten aan te schrijven met nieuwsbrieven. En daar is wel het één en ander uitgekomen.

De laatste weken heb ik me weer een beetje teruggetrokken. Ik ben veel bezig met mijn opdrachten en pak mijn rust, zorg voor mezelf en voor de juiste mindset. Eindelijk heb ik mijn huis opgeruimd en daarbij heb ik heel veel weggegeven. Allemaal stalen, kussens, schuimrubber. Dat is allemaal naar een goed doel gegaan en dat voelt goed, daar word ik blij van en dat geeft me energie.’’

Lange benen

Yvonne richt woningen in en af en toe een bedrijfsruimte. Haar eerste opdracht was gordijnen maken in het vakantiepark van haar broer. Door de jaren heen heeft ze cursussen gegeven: Kleur in je interieur. ,,Daar haalde ik ook veel klanten uit. En als ik een keer wat minder te doen had, werkte ik tussen de gerbera’s.’’

Haar liefde voor textiel zat er al heel vroeg in. ,,Vroeger maakte ik zelf kleding. Al sinds mijn twaalfde. Ik kon namelijk nooit lange broeken vinden die goed pasten, want mijn benen waren te lang. Winkelen was frustrerend, dus gebruikte ik mijn kleedgeld om stoffen te kopen en mijn eigen kleding te maken. En ik investeerde dan echt in goede stoffen; sommige broeken die ik lang terug gemaakt heb, zijn nog steeds goed. Ik heb altijd een voorliefde voor mooie stoffen gehad.’’  

Waar ben je trots op als ondernemer?

,,Ik vaar graag mijn eigen koers. Ik ga naar Italië voor exclusieve stoffenbeurzen, waar kleine producenten uit Italië en Spanje komen, bedrijven die de stoffen zelf weven, en verven, zoals mooie linnen. Daar ontmoet je dan de eigenaren zelf.  

Als klanten super blij zijn met hun nieuwe interieur, dan ben ik trots. Zij zeggen me vaak dat ik werk met humor en dat ik engelengeduld heb. Het is mooi als je dat soort dingen terugkrijgt, dat maakt me dankbaar. Ik krijg ook wel eens super mooie reviews via de mail of op Facebook. Ik geef oprecht en eerlijk advies en ik denk aan de portemonnee van de klant. Ik zie wat zij willen en wat belangrijk voor ze is. Verder ben ik trots op mijn unieke stoffencollectie.

Ik zoek alles samen met de klant uit. Het komt vaak voor dat het eerste dat ik ze laat zien ook meteen het juiste is. Natuurlijk laat ik ze veel meer zien, maar die eerste keus blijkt achteraf vaak degene waarvoor ze gaan.’’

Hoe ben je aan Bookd gekomen?

,,Via via kwam ik bij Rick terecht en daarmee bij Bookd. Met Rick heb ik eerst een gesprek gehad waarin we flink hebben gelachen. Hij is ook heel erg bezig met zijn mindset, wet van aantrekkingskracht en meditatie. Wij verstaan elkaar goed.

Het is bij Bookd lekker dat het allemaal digitaal is en ‘anno 2020’. Ik heb een grote behoefte aan doorpakken naar een volgend level en daarom wil ik goed inzicht hebben in mijn cijfers. Ik ben pas sinds januari bij Bookd, dus ik ben nog aan het leren, maar ik heb gemerkt dat Jeffrey een goede steun is. Alleen is Bookd wel erg business to business en ik ben vooral met consumenten bezig. ­

Wat is je droom?

Mijn droom is om nog vaker complete interieuradviezen te geven, inclusief plan, parketteur, schilder, stukadoor en stoffeerder. Ik heb een heel netwerk waarop ik kan vertrouwen, die staan voor hetzelfde als waar ik voor sta. Ik heb één standaard en die is: goed. Alles erop en eraan. Net als bij kleding moet het met je inrichting van je huis goed zitten: van lingerie tot mantel en alles wat daartussen zit. Ik ga altijd uit van het totale plaatje, ook als ik bij iemand alleen de gordijnen doe.

Dit artikel is geschreven door klant van Bookd en fotografe Fleur Halkema

Deel via: