Ga direct naar de inhoud.

Auto van de zaak of toch liever privé?

Een auto van de zaak rijden: hoe zit dat precies? Is dit voordeliger dan privé een auto rijden? En mag je met een auto van de zaak ook privéritjes maken? Lees er alles over in deze blog!

 

Lees meer

Dag oude organisatiestructuur, hallo Holacracy!


Al maanden keken wij uit naar de kick-off van Holacracy. Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover! Onder leiding van Pieter Wijkstra en Maaike Burghouts van OrganizationBuilders stond bij Bookd de hele dag Holacracy centraal. En wat een toffe dag was dat.

Lees meer

Elke dag bij zonder bonnetjes in te hoeven boeken

Je bonnen scannen, herkennen en automatisch laten verwerken. Daar draait het om bij DizzyData. Met behulp van een online platform kun je jouw online facturen insturen, autoriseren en digitaal laten verwerken. ,,Als ondernemer wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan je boekhouding’’, stelt Micha Smit, commercieel directeur van DizzyData. ,,Je wilt je aandacht richten op het ondernemen zelf. Met ons platform maken we het verwerken van facturen een stuk simpeler en efficiënter.’

Lees meer

Btw-aangifte doen? 7 tips voor een foutloze aangifte

Het derde kwartaal is alweer voorbij en daarmee ook 3/4 van het jaar! Hoe staat het er bij jouw onderneming voor? Heb je al je doelen tot nu toe kunnen behalen? Dit is hét moment voor een goede zakelijke reflectie. En natuurlijk ook om je btw-aangifte de deur uit te doen. Voor dat laatste hebben we een aantal tips opgesteld (waarvan nummer 1 waarschijnlijk de belangrijkste is…).

Lees meer

Vakantiegeld voor ondernemers: hoe zit dat?

Voor werknemers in loondienst is de maand mei een hele mooie maand. Het vakantiegeld wordt dan namelijk gestort op de meeste rekeningen. Maar vakantiegeld voor ondernemers wordt niet zomaar gestort. Hoe zorg je ervoor dat je straks met een cocktail in de hand en geld in de portemonnee op een prachtig bountystrand in de Bahama’s kunt liggen?

Lees meer

Geen manager, maar bouwer. Vanuit het niets een groot bedrijf creëren.

Als financieel directeur van Euroloop heeft Henk Barentsen (54) een mooie baan in de haven van Rotterdam. De ondernemer uit Willemstad ziet zichzelf niet als manager, maar als bouwer. Hij vindt het mooi om vanuit het niets een groot bedrijf op te bouwen en daar werkt hij hard voor. Verder is hij druk bezig om zichzelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Lees meer

Uurtje-factuurtje heeft z'n beste tijd gehad

Het einde van het uurtje-factuurtje is in zicht. Dit verdienmodel, waarbij zelfstandigen en bedrijven facturen sturen voor de uren die ze hebben gewerkt, wordt steeds vaker vervangen door andere verdienmodellen.

Lees meer

7 tips om facturen sneller betaald te krijgen

Je hebt hard gewerkt voor een klant en de factuur direct na het afronden van de opdracht verstuurd. Toch verschijnt het geld maar niet op je rekening. De betalingstermijn is zelfs al verstreken! Herkenbaar? Het blijft vervelend als een klant je factuur laat of misschien zelfs niet betaalt. Met deze tips krijg jij je facturen sneller betaald.

Lees meer

Bookd opnieuw genomineerd voor de Exact Cloud Award

Wij zijn opnieuw genomineerd voor de Exact Cloud Award. Bookd behoort daarmee tot de top 15 administratie- en accountantskantoren die op innovatieve wijze samenwerken met hun klanten. Het kantoor dat cloud, innovatie en samenwerking als beste combineert wint de award.

Stemmen kan tot 22 juni via deze link.

 

Lees meer

5 belangrijke onderdelen van een goed businessplan

Wil je een bedrijf starten of voor jezelf beginnen? Dan is een goed businessplan belangrijk; onmisbaar zelfs! Met een businessplan geef je vorm aan je onderneming en je wordt gedwongen na te denken over keuzes. Zo'n plan hoeft niet lang te zijn, wel volledig. Maar wat neem je op in je businessplan? 

Lees meer

Rust in je onderneming door een goed bedrijfsplan

Als ondernemer wil je betrokken zijn bij jouw merk. Je hebt een heldere doelstelling nodig en een goed bedrijfsplan. Veel ondernemers hebben daar moeite mee. Die gaan gewoon aan de slag en zien wel waar het schip strandt. Maar als je voor jouw merk de verantwoordelijkheid afschuift op een ander, wordt het nooit zo goed dan als je er zelf nauw bij betrokken blijft.

 

Lees meer

6 financiële valkuilen voor startende ondernemers

Een omzet die tegenvalt, klanten die te laat betalen of een onverwachte brief van de belastingdienst. De financiën kunnen voor startende ondernemers soms voor behoorlijk wat stress, tegenslagen en chaos zorgen. En dat is ontzettend zonde! Ben jij net voor jezelf begonnen als zzp’er? Zorg ervoor dat je niet in deze valkuilen voor startende ondernemers stapt.

Lees meer

7 tips voor een productieve werkdag

Zeg eens eerlijk. Als jij ’s avonds je laptop dichtklapt en je agenda sluit, kun je dan zeggen dat je een productieve werkdag hebt gehad? Soms hebben we van die dagen dat de uren aan ons voorbijvliegen en we eigenlijk niet doorhebben waarheen.

Lees meer

Bookd doet mee aan de Fenexpo Businessdagen op 10,11 en 12 april

Op 10, 11 en 12 april staan wij op de Fenexpo beurs in evenementenhal Gorinchem.
Zakendoen, inspireren en netwerken, daar draait het om tijdens de Fenexpo Businessdagen.

Kom je ook?

Lees meer

De kleine dingen maken jouw administratie gemakkelijker en sneller.

Bij het doen van jouw administratie denk je vaak aan de verwerking van je bonnetjes. Na afloop, als al je werk gedaan is, begin je vaak pas over je boekhouding na te denken. Maar realiseer je je ook dat je dit proces ook zo kunt structureren, dat je boekhouding na het beëindigen van je werk al bijna gedaan is?

Lees meer

Vertrouwen of controleren?

Om echt te kunnen vertrouwen zul je veel lef moeten hebben. Je moet namelijk vaak tegen je gevoel ingaan. De een zal meer moeite hebben met het vertrouwen van anderen dan de ander. Dit is ook het moeilijkste van het anders durven te werken.

 

Lees meer

Je verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid? Waarom? Daarom!

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn toch lastig, ingewikkeld en vooral niet te betalen? De verzekeringsexpert Johan Berkouwer van www.datishetverschil.nl vertelt mij dat het allemaal wel mee valt. "Dat negatieve beeld over verzekeringen klopt niet." 

Door Natasha Smit In discussie met de verzekeringsexperts

Lees meer

Zonder doel kun je niet scoren

Je hebt een bedrijf opgezet. Een eenmanszaak, een BV of een grote keten. Dat is leuk en spannend, maar die klanten komen niet zomaar. Daar moet je wat voor doen. Het is slim om een helder doel te formuleren. Om niet zomaar een beetje te zwemmen en te kijken waar je uitkomt. Bekende coaches als Arjan Zuidhof en Michael Pilarczyk stimuleren hun klanten ook om hun doelen zo helder en praktisch mogelijk op te stellen.

Lees meer

MUST READ - 10 tips voor het succesvol opzetten en voeren van je administratie voor ZZP, eenmanszaak, MKB

In dit artikel beschrijft Rick van der Burg een aantal waardevolle tips voor het succesvol opzetten en voeren van je administratie en boekhouding voor een eenmanszaak, ZZP en kleine MKB ondernemers.

Lees meer

Slechts 25% van ZZP en MKB plant financieel vooruit

Bij het laten groeien van je bedrijf is financieel vooruitkijken super belangrijk. Uit het onderzoek van Sprout blijkt dat slechts 25% van de ondernemers zich laat ondersteunen bij de rentabiliteit prognoses (begroting van de winstgevendheid van een onderneming) en het regelen van de pensioenvoorziening. Financieel vooruitkijken is belangrijk om problemen te voorkomen en om betere beslissingen te kunnen nemen waarmee je je doelen stelt en niet onbelangrijk deze ook bereikt.

Lees meer

Masterclass ''De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)'' voor MKB

Vorige week bezochten enkele medewerkers van Bookd een Masterclass waarin de “De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)” werd toegelicht voor het MKB, ZZP en ondernemers. Lees hier wat je nu precies moet doen voor en na 25 mei 2018.

 

Lees meer

Hoe manage jij jezelf en hou je meer energie over?

Een goede onderneming runnen is gaaf. Je denkt na over de marketing, strategie en de visie van je bedrijf. Maar denk je wel eens na over het ‘managen’ van jezelf? Hoe zit het met jouw gezondheid, met jouw energie niveau en hoe zorg je ervoor dat dat hoog blijft? Dat je door alle ontwikkelingen en drukte in je bedrijf niet onderuit gaat en straks met een burn-out thuis zit.

Lees meer

Geslaagde People Business Beurs

Weg met je oude, dure en trage boekhouder! Met deze boodschap was ons team op 17 en 18 januari 2018 op de Peoples Business Beurs te vinden. 

Lees meer

Bookd doet mee aan People Business beurs op 17 en 18 januari

Op 17 en 18 januari van 16:00 uur tot 21.30 uur vindt de 19e editie van People’sBusiness in Rotterdam plaats.
Wij doen mee en verwelkomen je graag op onze stand. 

 

Lees meer

Klant aan het woord: Ook zo'n hekel aan je boekhouding?

Natasha is freelance journaliste en organiseert daarnaast surfcamps. Ze had een grote hekel aan haar boekhouding. Totdat ze ons leerde kennen!

Boekhouden. Ik had er een grote hekel aan. Elk jaar weer worstelde ik me weer dagenlang door mijn doos met bonnetjes heen. Alleen de gedachte er aan maakte me al moedeloos. Ik vond ondernemen geweldig, maar die boekhouding? Daar kon ik echt flink  chagrijnig van worden. Het doorspitten van al die bonnetjes en de gegevens stuk voor stuk intypen in Excel. Dat is toch zonde van je tijd? Ik kan mijn tijd wel beter besteden.

 

Lees meer

Bookd is een erkend leerbedrijf

De jeugd heeft de toekomst! Daarom zijn wij heel blij dat we sinds kort zijn geselecteerd als een Erkend Leerbedrijf. 

Lees meer

Bookd genomineerd voor Exact Cloud Award 2017

Onze vernieuwende aanpak wordt nu al beloond. We zijn genomineerd voor de Exact Cloud Award!
Dit is de verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die op innovatieve wijze met hun klanten samenwerken. Laat dat nu juist één van onze speerpunten zijn!

Lees meer