Zonder frustratie, fouten of gedoe, je boekhouding op orde


In 2016 was oprichter Rick van der Burg het zat. Na jaren van gedoe liep zijn frustratie zo hoog op, dat hij uit de familie kwekerij stapte om de wereld van administratiekantoren te verbeteren. Nu, ruim drie jaar later, zit Rick met zes collega’s op kantoor in Delft.

Samen zorgen we ervoor dat ondernemers hun cijfers begrijpen. Zonder frustratie, fouten of gedoe, zodat onze klanten in alle vrijheid kunnen ondernemen. Dit doen we door gebruik te maken van slimme boekhoudsoftware en -tools die we aan elkaar gekoppeld hebben.

Eigenlijk zijn we gewoon een administratiekantoor, maar dat is zó on-sexy om te zeggen :)

Gelukkige collega = blije klant


Het ontstaan van Bookd

Bookd ontstond vanuit frustratie. Vroeger was oprichter Rick hovenier en wanneer er medewerkers in dienst kwamen, moest hij veel regelen en een echte administratie opzetten. Er werden veel fouten gemaakt door accountants. Wilde hij die fouten laten oplossen, dan kon hij zijn portemonnee trekken. Om ondernemers de vrijheid te geven om op een ontspannen manier met een administratiekantoor te werken, is Rick er zelf een gestart.

Een pak maakt je nog geen accountant. We zien dat onze klanten blij van ons worden. Wij doen je administratie zonder poespas, in heldere taal.

Maak mij blij!

 


Onze dromen

We zien weinig ontwikkeling in onze industrie, met uitzondering van tools. Ondernemers willen hun administratie zo efficiënt mogelijk inrichten. Bookd speelt hierop in door continu te zoeken naar de beste online tools en deze aan elkaar te koppelen. Met dit systeem richten we de administratie van onze klanten zo efficiënt mogelijk in.

Een factuur versturen en een offerte maken moet gewoon makkelijk zijn. We zien ons over een paar jaar wel ontwikkelen naar een bedrijf dat adviseert over administratietools. De digitalisering maakt namelijk een eind aan het uurtje-factuurtje.

 


Zelfsturend team

Vrijheid is bij ons belangrijk. Als je 3,5 week op vakantie wil, dan moet dat gewoon kunnen. Als wij onze collega's de vrijheid geven die de meeste ondernemers ook ervaren, dan komt dat vanzelf terug. Met vrijheid komt natuurlijk ook verantwoordelijkheid.

Bookd heeft de Holacracy-organisatiestructuur ingevoerd. Voordelen om Holacracy te implementeren zijn een hoge betrokkenheid, gelijkheid, verantwoordelijkheidsgevoel, bewustwording en inzicht in de gehele organisatie. Hierdoor wordt er efficiënter gewerkt en heeft iedereen meer uitdaging en verantwoordelijkheid in zijn of haar werk. Ook ontstaan door collectieve kennis nieuwe oplossingen, een sterkere samenwerking en snellere groeimogelijkheden. Lees meer over zelfsturing in ons team.